Jag vet inte om jag skrev det men vi har haft lite problem med att ha Billy själv hemma. Han har gnällt och ylat och tuggat sönder massor. Grannarna, som för visso är väldigt gnälliga ibland, har sagt att han ylar en del. Vi har aldrig hört det själva för han gör det varken när vi går eller kommer. Vi har däremot märkt att han är stressad när vi kommer hem och tuggandet är också ett stressbeteende. 
 
När Billy var liten burtränade vi honom. Han satt där på nätterna och när han skulle sova på dagen, det var också ett väldigt bra verktyg för att han få honom rumsren. Nu är han för stor för sin bur och han får inte sitta i buren när han är själv hemma, varken för oss eller enligt lag. 
Mörka och mindre utrymmen lugnar de flesta hundarna. De har inte så stor yta att springa runt och stressa upp sig på. Det verkar också vara lugnande för vissa att ha det lite mörkare.
 
Vi har stängt in Billy i sovrummet ibland när vi har folk hemma som inte är så glada för honom, på kvällarna när han blir trött och jobbig och när vi städar. Han sover alltid med oss i sovrummet så rummet representerar lung kan man kanske säga. Nu stänger vi in honom där när han är själv hemma också. Vi hör ju fortfarande inte om han ylar men inga grannar har sagt något och Billy är lugnare när vi kommer hem.
 
Det är viktigt att inte öppna dörren till sovrummet direkt när man kommer hem och speciellt inte om han piper. Det är också viktigt att fortsätta stänga in honom där även om vi inte går hemifrån.
 
 

Kommentera

Publiceras ej