Detta är ett ämne som jag har så mycket känslor för. Jag skulle kunna prata och diskutera om det i flera timmar. Jag tycker att det är dags att människan tar sitt ansvar och inser några saker. 
 
När något händer får vi människor någon sorts tunnelseende. Man ser det man vill se och är inte mottaglig för något annat. Jag kan förstå att det blir så och det händer säkert mig också. Men jag kan iallafall inse det och erkänna det. 
 
När något händer någon man älskar tex en hund är det sällan ens egen älsklings fel. Det är aldrig personen i fråga som har gjort fel, gjort ett misstag eller behöver hjälp. Om alla människor i vår värld hade sett sina egna misstag, erkänt de för sig själva och sen bett om hjälp eller iallafall bett om ursäkt hade det kanske inte funnits så många konflikter. 
 
När två hundar hamnar i slagsmål är det inte alltid den som biter hårdast eller först som är boven i det hela. Dagens samhälle kräver att ingen hund under några omständigheter ska bitas. Om man då tittar på hur en hund fungerar. En hund är ett rovdjur och är därmed sällan benägen att fly från en hund som hoppar på den. En hund kämpar vilket ofta leder till ett slagmål. 
Hundars språk är egentligen väldigt diskret. Det handlar om huvudrörelser, svansrörelser, ögon, öron och gången bla. Ofta ser inte människan någonting innan det redan är slagsmål. Då får man ofta höra att det kom från ingen stans, att hunden plötsligt hoppade på den andra och att den behöver avlivas. 
 
Om en mindre hund är aggressiv mot en större hund och den stora hunden svarar, som hundar ofta gör, så biter den självklart hårdare än den lilla. Allt fokus hamnar på den stora och den riskeras att avlivas. Jag förstår det man vill inte ha en hund ute i samhället som har bitit en annan hund illa. Men i hundvärlden var det den lillas fel, den moppsade sig och det var inte okej. Den var instabil och det är aldrig okej i hundvärlden. I människovärlden bet en hund en annan och den ska bort. 
 
Jag förstår absolut att det blir så. Det är det enda sättet människan verkar kunna styra sånna här situationer. Men hur många hundar ska behöva avlivas innan man inser att alla hundar, stora som små ska ha samma uppfostran, bli lika accepterade och lika behandlade. Självklart är det viktigare att en stor hund är snäll än att en liten är det men jag tycker det är orättvist att en stor hund oftare blir dömd för att vara aggressiv
 
Som sagt jag skulle kunna skriva en hel novell om detta men jag stannar här idag. Låter det helt rörigt?