Igår var vi i skogen med Billy. Vi hittade en lugn och trygg kastrerad hanhund på 3 år som visade sig vara perfekt för Billy att leka med. Det är svårt att hitta hundar som Billy kan leka med. Han behöver en större hund som inte påverkas allt för mycket av hans energi eller som stör sig på det och tycker det blir för mycket. Billy behäöver någon som tål honom. 
Släpper vi Billy med någon som är som honom är risken att det blir för livligt. Då slår det lätt över och risken är att det blir så intensivt att det escalerar till ett slagsmål. Släpper vi honom med någon som inte alls tycker om hans energi kan det blir bråk för det. Alltså det ska inte vara för lika eller för olika, lagom helt enkelt.
 
Jag tycker det hör till ägarens ansvar att lära sig vilka hundar som passar att leka med sin egen hund. Man kan inte släppa alla hundar med varandra och förvänta sig att det fungerar. Lita inte heller på att den andras hund är snäll bara för att ägaren säger det. Skaffa dig en egen uppfattning och känsla för det.
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej